Poropiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

Ainekset kuudelle

  • 100g poron kylmäsavupaistia
  • 1 piirakkapohja, esim. neljän viljan tai ruis (pyöreät on näppäriä)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 200g leipäjuustoa
  • 2 kypsää perunaa
  • 100g palsternakkaa
  • 1 rkl peruna-, tai maissijauhoja
  • tuoretta timjamia
  • 1/2 tl jokaista -> sokeria, suolaa ja mustapippuria

Ota piirakkapohja sulamaan hyvissä ajoin. Laita uuni lämpenemään täysille. Sekoita kerma sekä perunajauho tasaiseksi kulhossa. Leikkaa leipäjuusto ja poron paisti niin pieneksi kuin saat. Raasta palsternakka.

Laita perunat kerman sekaan kulhoon ja litistele haarukalla hienoksi. Lisää palsternakkaraaste. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita. Riivi reippaasti timjamia myös kulhoon ja lisää leipäjuusto sekä poro. Sekoita hyvin.

Asettele/kauli piirakkapohja uunivuokaan. Tee haarukalla reikiä taikinan pohjaan ja esipaista 4 minuuttia.

Kaada piirakan täytemassa vuokaan ja tasoita hyvin. Laita piirakka uuniin ja tiputa uunin lämpö 165C.

Paista poropiirakkaa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja kiinteytyä uunin jälkeen vähintään 30 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi