Poronvasan maksa olutkastikkeessa

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Voissa paistettu poronvasan maksa yhdistettynä bitterisellä olutkastikkeella on mahtava makuelämys riistan ystäville. Lapin ruokaa parhaimmillaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g poronvasan maksaa kalvottomana
  • 3 dl ESB tai muuta bitter-olutta
  • 3 rkl soijaa
  • 1 koura viherpippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • tuoretta timjamia
  • voita
  • karpaloita tai puolukoita

Leikkaa poronvasan maksa ohueksi suikaleeksi. Ota paksupohjainen, korkeareunainen pannu, siihen reipas lämpö ja voita pieni nokare perään.

Paista poronvasan maksaan väri nopeasti kummallekin puolelle. Kaada pannulle soija, olut, hunaja ja viherpippurit. Anna kiehua niin kauan, että nesteet ovat vähentyneet kolmannekseen. Kuori vaahtoa lusikalla pois.

Viimeistele poronvasan maksa tuoreella timjamilla ja reilulla nokareella voita.

Tarjoa poronvasan maksa olutkastikkeessa perunamuusin ja karpaloiden kera. Koristele annos timjaminoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Tuota tuota:

    Olutta=nestemäistä leipää
    Hunajaa-sokeria kuten muukin sokeri.

    Kukkasena kuitnkin:

    “Tarjoa poronvasan maksa olutkastikkeessa perunamuusin ja karpaloiden kera.”

    Ei mikään kovinkaan hyvä valinta diabeetikolle joka haluaa noudattaa VHH-ruokavaliota.

Kommentoi