Poronfileetä Skoglund

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Puolet suomesta eläisi porotaloudella, jos se osattaisiin oikein tehdä. Resepti on oivallinen esimerkki poron herkullisuudesta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g poron ulko- tai sisäfileetä
  • 2dl punaviiniä (tanniininen)
  • 1 dl vettä
  • 150g puolukoita (pakaste käy)
  • 1-2 tl sokeria
  • 2 tl timjamia
  • öljyä ja voita
  • suolat ja pippurit

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistoa (pakastettu liha edellisenä päivänä jääkaappiin).

Paistinpannu kuumaksi ja siihen hiukan voita ja öljyä. Ota nopeasti väri lihaan kauttaaltaan.

Lurauta punaviini ja vesi kyytiin mausta timjamilla ja 1 tl sokerilla. Hauduta lihaa poreilevassa liemessä viitisen minuuttia.

Ota liha pannulta kun se on sisältä vielä punainen. Suolaa ja pippuroi kauttaaltaan ja laita folionyyttiin lepäämään.

Lisää myös puolukat pannulle ja keitä kastike kastiketta kasaan (3-6 min).

Ota liha nyytistä, valuta nesteet kastikkeeseen.

Viipaloi liha tarjoiluastiaan ja kaada kastike ja puolukat päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi