Poronfileetä puolukkakastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Poron ulkofilee on upea herkku, joka saa miettimään, että puolet Suomesta eläisi porotaloudella jos se osattaisiin oikein tehdä. Varma menekki koko maailmaan.

Ainekset neljälle

  • n. 600g poron ulkofileetä
  • 2 dl punaviiniä
  • 150g puolukoita (pakaste käy)
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl timjamia
  • ruokaöljyä ja voita
  • suolat ja pippurit

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa (pakastettu liha edellisenä päivänä jääkaappiin). Sulata puolukat, jos ovat pakasteena.

Kannellinen paistinpannu kuumaksi ja siihen hiukan voita ja öljyä. Ota nopeasti väri lihaan.

Lorauta punaviini pannulle, mausta timjamilla ja sokerilla. Hauduta lihaa kannen alla poreilevassa liemessä viitisen minuuttia.

Nosta liha pannulta. Suolaa ja pippuroi kauttaaltaan ja laita folionyyttiin lepäämään.

Lisää myös puolukat pannulle ja keitä kastike reippasti kasaan (3-6 min).

Ota liha nyytistä, valuta myös nesteet kastikkeeseen.

Viipaloi poronfilee tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi