Poron paahtopaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Poron paahtopaisti on pohjolan lihaherkku vailla vertaa. Simppeli mutta kurinalainen paistaminen takaa upean mehukkaan lopputuloksen. Kylkeen valkosipulivoita ja pikkelöityjä sieniä.

Ainekset kahdelle

  • n. 400g poron paahtopaistia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • lihan paistomittari

Sulata poron paahtopaisti ohjeen mukaan (jos on pakaste). Kuivaa lihan pinta, ripottele suolaa ja pippuria päälle kauttaaltaan. Jätä liha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Irrota yksi valkosipulinkynsi ja lyö veitsenlappeella litteäksi. Laita uuni lämpenemään 125C.

Kuumenna pannulla öljyä ja voita. Lisää rasvaan valkosipulinkynsi sekä yrtit. Pyörittele hetki että maut irtoavat.

Paista lihan pintoihin väriä. Kallista pannua välillä ja valele lusikalla makuöljyä poron päälle.

Tökkää lihaan paistomittari ja laita paahtopaisti uuniin. Kun mittari näyttää 57C, poron kypsyys on mehukas.

Kääri liha vetäytymään 10 minuutiksi folioon, leikkaa poikkisyyhyn siivuksi ja asettele tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi