Poro-juureskeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Kylmäsavuporo on todellinen lapin gourmet raaka-aine. Sääli vaan että se on hinnalla pilattu.

Ainekset neljälle

  • 200g kylmäsavuporoa rouheena (tai leikkeenä, jos lompakko kestää)
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 2 tuoretta punajuurta
  • 2 dl kermaa
  • suolat ja pippurit
  • timjamia muutama oksa

Kuori porkkanat, punajuuret ja lanttu. Lohko noppakokoon.

Laita kattilaan litra vettä ja kiehumaan. Mausta suolalla. Laita punajuuret ensin vartiksi kiehumaan ja sitten porkkanat sekä lanttu. Kymmenen minuuttia ja sitten poro. Riivi timjaminlehdet kyytiin ja mausta pippurilla. Lisää myös kerma ja anna hautua hetki niin että juurekseet ovat pehmeitä mutta napakoita.

Tarjoa poro- juureskeitto leivän ja voin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi