Poro-juureskeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • n. 250g poronkäristystä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • pala juuriselleriä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • timjamia muutama oksa
  • smetanaa
  • puolukkahilloa

Kuori porkkanat, juuriselleri ja lanttu. Lohko noppakokoon.

Laita kattilaan litra vettä ja kiehumaan. Mausta suolalla ja omenaviinietikalla. Laita ensin poro, porkkanat sekä lanttu kiehumaan. Vartin päästä selleri mukaan. Keitä toinen vartti, riivi timjami kyytiin ja mausta pippurilla.

Anna hautua hetki pöydässä kannen alla.

Tarjoa poro-juureskeitto smetanan ja puolukkahillon kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi