Porkkanaletut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Iloisen väriset porkkanaletut maistuvat vauvasta vaariin. Nauti suolaisten lisukkeiden kanssa tai tee letuista terveellinen jälkiruoka.

Ainekset neljälle

  • 3 porkkanaa (tai 2 dl valmista porkkanasosetta)
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl ohrajauhoja
  • suolaa
  • 1/2 tl kurkumaa väriksi
  • 20g + 20g voita

Kuori porkkanat, pilko ja laita pieneen kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Mausta 1/2 tl suolalla. Anna porkkanoiden kiehua niin kauan, että pystyt helposti soseuttamaan ne. Kaada ylimääräiset vedet pois ennen soseuttamista. Lisää valmiiseen soseeseen 20g voita sulamaan.

Sekoita jauhot, ensimmäiset 2 dl maitoa ja vatkaa kananmunat sekaan. Sekoita niin kauan ettei taikinaan jää paakkuja. Ohenna lopulla maidolla ja sekoita taikinasta tasainen. Anna taikinan tekeytyä n.30 minuuttia. Sekoita jäähtynyt porkkanasose taikinaan ennen kun alat paistamaan.

Valikoi paksupohjainen paistinpannu, johon ei helposti ruoka tartu kiinni. Valurautainen lettupannu on hyvä tässä hommassa. Pannulle voita ja kauhalla taikinaa perään. Paista porkkanaletut rapeaksi kummaltakin puolelta.

Tarjoa porkkanaletut heti esimerkiksi brie-juuston kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi