Porkkanaletut herkkukakkuna

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Porkkanaletut käyvät hyvin myös jälkiruokien tekoon. Valmiista aineksista kasaa nopeasti herkkukakun, joka vie kielen mennessään.

Ainekset neljälle

  • 350g pkt Kruunu Herkku porkkanalettuja (luomu)
  • 2 eri lajikkeen omenaa, hapan ja makea (tai 2 dl valmista omenasosetta)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 sitruuna (luomu)
  • 2 dl mascarpone-juustoa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • vaahterasiirappia
  • pekaani- tai saksanpähkinöitä
  • 1 puska sitruunamelissaa koristeeksi

Resepti on kaupallinen sisältöyhteistyö Kruunu Herkku Oy:n kanssa.

Vinkki: Raastetusta sitruunankuoresta, 2 rkl sitruunamehusta ja 1 rkl sokerista voi karamellisoida näyttävät koristeet keittämällä näitä aineksia hetken kattilassa.

Valmista ensin omenasose; kuori omenat, poista kota ja pilko pieneen kattilaan. Purista 2 rkl sitruunamehua sekä lisää 2 rkl vettä ja 2 rkl sokeria myös kattilaan. Keitä hissukseen omenat pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Jätä jäähtymään.

Omenasoseen kiehuessa mausta pari desiä mascarponea kanelilla, 1 rkl sokeria ja notkista 2 tl sitruunamehua. Sekoita hyvin.

Murskaa pekaanipähkinöitä kourallinen muruiksi. Lämmitä Kruunu Herkun porkkanaletut nopeasti mikrossa tai leivänpaahtimessa, jolloin ne notkistuvat, mutta jäähdytä sen jälkeen.

Kasaa porkkanaletut herkkukakkuna näin: Pohjalle porkkanalettu, sen päälle omenasosetta ja pekaanimuruja. Päälle lettu ja siihen mascarponea. Kolmannen letun päälle jälleen omenasosetta ja pekaania. Kannen päälle vielä mascarponea ja pekaanipähkinöitä.

Koristele annokset juuri ennen tarjoilua vaahterasiirapilla sekä sitruunamelissalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi