Porkkanalaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arviota)
Loading...

Porkkanalaatikko saa uutta iloa, kun maustat sen pienellä ripauksella kanelia ja inkivääriä. Voit myös korvata osan porkkanasta bataatilla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 1,5 litran laatikkoon

  • 1 kg porkkanoita* (luomu)
  • 1 dl puuroriisiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 3 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
Vinkki: *200g bataattia antaa mukavan makean säväyksen porkkanalaatikkoon.

Keitä kuoritut porkkanat suolavedessä. Keitä riisi eri kattilassa napakaksi eli sellainen 7 minuuttia. Ei saa missään nimessä mennä pehmeäksi asti.

Kun porkkanat ovat pehmeitä, laita ne kulhoon ja muussaa. Lisää kermaa ja ala ajaa tasaiseksi vatkaimella. Lisäile muut ainekset (riisiä ja korppujauhoja lukuunottamatta).
Kun porkkanalaatikkomassa on hyvin tasainen, sekoita riisit joukkoon lusikalla.
Jaa massa foliovuokiin tai uuniastiaan ja ripottele päälle vielä korppujauhot. Koristele haarukalla.
Paista porkkanalaatikko 150 asteessa tunnin verran.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi