Porkkanakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Iloisen värinen ja aina niin maistuva porkkanakakku syntyy nopeasti tällä helpolla reseptillä. Toimii hyvin myös gluteiinittomana versiona.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Pohja

  • 2dl sokeria
  • 2dl sulatettua margariinia/ voita
  • reilu 3dl raastettua porkkanaa ( hienoimmalla terällä)
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • sokeria muutama teelusikka

Sekoita kaikki porkkanakakun pohjaan tulevat aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Jätä hiukan (0,5 dl) porkkanaraastetta koristeeksi, jos haluat.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alatasolla kakkupohjaa noin 40-45 min.

Jos haluat koristeita porkkanakakun pinnalle, pyöräytä porkkanaraaste tomusokerissa ja ripottele pellille ja tyrkkää uunin jälkilämpöön rapsakoitumaan.

Anna kakkupohjan jäähtyä hiukan ennen sen kumoamista. Tee kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja kerma vaahdoksi. Pese appelsiini hyvin ennen raastamista. Lisää appelsiinikuoriraaste vaahtoon. Lisää sokeria maun mukaan.

Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle ja koristele uunissa kuivaneilla porkkanahipuilla. Nauti porkkanakakku hyvän kahvin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi