Polenta

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (106 arviota)
Loading...

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Viimeksi päivitetty

Polenta neljälle

  • 2 dl polentaa
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • suola pippuri

Maustevaihtoehtoja
1 koura raastettua parmesaania
tai
2 rkl gorgonzolaa
tai
1 koura tuoreita yrttejä

Keitä vesi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Kaada polenta hissukseen veteen kokoajan sekoittaen ettei polenta paakkuunnu. Lisää myös reippaasti oliiviöljyä että polenta pysyy irtonaisena.

Sekoita myös haluamasi mausteet ja voi (kiilloksi) seoksen kyytiin ja jätä tekeytämään kannen alle muutamaksi minuutiksi.

Käyttötarkoitukset

Polentasta voi tehdä näyttävän “reunuksen” esim. Osso Bucolle. Kaada polenta leikkuulaudalle ja pyöritä se kauhalla ympyrän malliseksi. Polenta jämähtää muutamassa minuutissa ja sen sisään voi laittaa lihat ja kastikekin pysyy nätisi reunojen sisällä.

Voit myös kaataa valmiin polentan muottiin ja siitä voi jäähtyessä leikata paloja esim. grillattavaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi