Polenta

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (112 arviota)
Loading...

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille. Sen voi maustaa vaikka juustolla tai yrteillä. Polenta jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Ainekset neljälle

  • 2 dl polentaa
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Polentan maustamisvaihtoehtoja

  • 1 koura raastettua parmesaania
  • 2 rkl gorgonzolaa
  • 1 koura tuoreita yrttejä

Keitä vesi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Kaada polenta hissukseen veteen kokoajan sekoittaen, ettei polenta paakkuunnu. Lisää myös reippaasti oliiviöljyä, että polenta pysyy irtonaisena.

Sekoita myös haluamasi mausteet ja voi (kiilloksi) seoksen mukaan ja jätä tekeytymään kannen alle muutamaksi minuutiksi.

Polentasta voi tehdä näyttävän ”reunuksen” esimerkiksi Osso Buccolle; kaada polenta leikkuulaudalle ja pyöräytä se kauhalla ympyrän malliseksi. Polenta jämähtää muutamassa minuutissa. Sen sisään voi laittaa lihat ja kastikekin pysyy nätisti reunojen sisällä.

Voit myös kaataa lämpimän polentan muotteihin ja siitä voi jäähtyessä leikata paloja esimerkiksi grillattavaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi