Pizzapohja – napolilainen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Napolilainen pizzapohja on runsas ja pullava. Tällä reseptillä se onnistuu niin hyvin kuin kotiuunissa on mahdollista. Huomaa, että pizzataikinaa tulee nostattaa jääkaapissa vuorokausi. Odotus palkitaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdelle

  • 265 g vettä (2,65dl)
  • 1 g kuivahiivaa (1/2 tl)
  • 7 g suolaa (1 1/2 tl)
  • 500g 00-jauhoja tai puolikarkeaa vehnäjauhoa

Vinkki: pizzakivi on erinomainen hankinta. Sillä pizzapohja saa aivan toisenlaisen rapeuden peltiin verrattuna.

Kiehauta vesi ja anna jäähtyä n.30C asteiseksi. Jos haluat nopeuttaa pizzapohjan tekemistä, niin keitä osa vedestä ja lisää kylmää vettä tarvittava määrä.

Sekoita kuivahiiva veteen. Anna hiivan nesteytyä vartin verran. Sekoita suola veteen ja ala lisäämään jauhoja. Pizzapohja on vaivattava kunnolla, joten monitoimikoneen käyttö on enemmän kuin suositeltavaa.

Lisää kaikki jauhot ja vaivaa viisi minuuttia. Pizzataikinasta tulee kuin muovailuvahaa.

Jaa taikina kahteen osaan, muotoile pyöreäksi, laita reiluihin astioihin. Kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan vuorokaudeksi.

Nosta taikinat pöydälle, jauhota hyvin ja kauli sentin paksuiseksi ja haluttuun muotoon. Oikeaoppisessa napolilaisessa pizzapohjassa on sitkoa, joten kauliminen ottaa aikansa.

Anna taikinan lämmetä pöydällä vähintään puoli tuntia.

Lämmitä sillä aikaa uuni polttavan kuumaksi, ainakin 250C ja pizzakiven kanssa.

Valmistele täyteainekset helposti saataville. Juusto saa myös lämmetä, niin se sulaa pizzaan nopeasti.

Laita pohja leivinpaperin päälle. Siitä se on helppo vetää kuuman pizzakiven päälle.

Levitä tomaattikastike ja täytteet nopeasti, ettei pohja ehdi imeä kosteutta. Jätä reunaa, se kuuluu napolilaiseen pizzaan.

Paista pizzoja uunissa n.8 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi