Italialainen pizza

7
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (124 arviota)
Loading...

Kotonakin on mahdollista paistaa kelvollinen pizza. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uunikiveen. Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Pizzassa vähemmän on enemmän!

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

pizzapohja

  • 2 dl lämmintä vettä
  • 4-5 dl durum-vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • voipaperia

Tomaattikastiketta (laadukasta, esim. Mutti) tai Marinara-kastiketta, linkki ohessa.

*VINKKI* Pastakoneella saat pizzapohjan todella ohueksi. Tee pieniä pizzoja tai yhdistele soiroista yksi isompi pizzapohja.

Klassisia pizza-täytteitä
Keittokinkku
marinoidut kesäkurpitsat (zucchini)
Mozzarella
Balsamico-siirappi (valmiin pizzan päälle)

Tonnikalapalat
Vihreä pesto
Mozzarella

Salami (Italialainen)
sienet
Gorgonzola

Katso tästä miten Chef Pasquale tekee pizzapohjan

Liota pizzapohja-ainekset keskenään jauhoja lukuunottamatta. Lisää desi jauhoja. Vatkaa hyvin tasaiseksi.

Ala sitten ripotella jauhoja lisää – vähän kerrallaan, vaivaa todella hyvin. Pizzataikina saa jäädä vähän löysäksi kun jätät sen tunniksi huilaamaan lämpimään.

Laita vuolukivi pellille, pelti uuniin ja uuni täysille – kyllä, se vajaa 300 astetta tarvitaan!

Toisella pizzapohjan vaivauskierroksella lisätään jauhoja niin, että taikina on todella kuivaa ja elastista. Kauli taikinasta mahdollisimman ohut pohja leivinpaperin päälle, käytä jauhoa surutta.

Kun uuni on kuuma levitä pizzapohjalle muutama lusikallinen paksua tomaattikastiketta. Mozzarella-siivut suoraan tomaattikastikkeen päälle ja täytteet (niukasti) niiden päälle. Toimi nopeasti niin ettei pizzapohja ime kastiketta.

Ota pelti ja kivi uunista ja liu-uta pizza voipaperin päällä kivelle. Paista nopeasti 5-8 minuuttia, mutta varo kärventämästä. Tarjoa pizza kuumana edullisen viinin kanssa!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

7 kommenttia

  1. Pingback: Pizza-päivä

  2. Kiitos ohjeesta, tulee tosi hyvää pizzaa, ja myös tortillalättyjä olen samalla tehnyt. Sellaista vaan ajattelin, että sitä pohjaahan ei missään nimessä kannata kaulia vaan käsillä painaa ja venyttää (youtubesta hakusanalla pizza stretch dough ja vito iacopellin ohjeet olen itse käyttänyt) että saa pizzareunan jäämään ilmavaksi, ja lisäksi se ei pala niin herkästi uunissa.

  3. Buongiorno!
    Yrityksistäni huolimatta en leivinpaperin lisäyksen jälkeen saanut kovinkaan tasaista taikinaa. Ehkä ymmärsin väärin muuten mainion ohjeen. 😉

  4. “Ala sitten ripotella jauhoja lisää – vähän kerrallaan, vaivaa todella hyvin. ”

    Setä viideossa nimenomaan lisää vettä jauhoihin, eikä toisinpäin. Eikö kirjoittaja edes katsonut videota?

Kommentoi