Pitkään haudutettu kassler

6
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (277 arviota)
Loading...

Possunniska eli kassler on suussasulavan mureaa kun sen hauduttaa pitkään ja matalalla lämmöllä.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg kassleria, luomu mielellään
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • kuivattuja yrttejä kuten rosmariina, timjamia, salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kastike paistoliemestä

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ota kassler tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Voit trimmailla jo ylimääräiset rasvat ja kalvot pois.

Uuni päälle ja 125 astetta. Ota valurautapannuun hyvä lämpö ja aseta kassler siihen pötköttämään. Porsaan oma rasva riittää. Paistele nätti väri lihaan kauttaaltaan. Suolaa ja pippuria kunnolla.

Ota pitkänmallinen uunivuoka, leipävuoka on tosi hyvä tässä. Asettele paistettu kassler siihen, huuhtaise pannu viinillä ja kaada viini vuokaan. Kuori ja halkaise myös sipuli sinne sekä yrttejä reippaasti. Riko valkosipulinkynnet kämmenellä ja heitä myös vuokaan kuorineen päivineen.

Idea olisi että possunniska olisi lähes liemen peitossa. Nestemäärä nousee hauduttaessa, joten ihan piripintaan vuoka ei voi olla lientä. Lorauta oliiviöljyä lihan päälle ja laita folio päälle kuivumisen estämiseksi.

Hauduttele kassleria 5-6 tuntia. Voit kääntää lihan välillä ja katsoa että nestettä riittää. Pikaversion voi tehdä 150 asteessa n.3-4 tuntia, mutta mitä matalampi lämpö – sitä parempi tulos.

Nosta kassler varovasti (ylikypsä liha on todella mureaa) foliokääreeseen vetäytymään. Kaada liemet kastikekattilaan ja keitä kovalla lämmöllä (redusoin) puoleen. Sekoita sillä välin voi ja jauhot haarukalla keskenään ja suurusta kastike kun reduktio on valmis. Maista kastiketta. Pitää olla suolaa ja pippuria. Jos tuntuu “ohuelle” lisää sokeria.

Leikkaa haudutettu kassler reippaiksi kiekoiksi annokseen ja lusikoi kastiketta päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

6 kommenttia

  1. Pertti Uusivuori -

    Oikein hyvä resepti, mutta missä vaiheessa aineksissa mainittu oliiviöljy tulee mukaan? Tämä on tyypillinen puute ruoka-ohjeissa: mainitaan jokin ruoka-aine, mutta mihin ja milloin se käytetä’än jää kertomatta. Tästä ei uusavuton selviä.

  2. En löydä mistään porsaan, (sian poikanen) kassleria. Käykö täysikasvuisen sian kassler tähän tarkoitukseen?

Kommentoi