Pitkään haudutettu kassler

10
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (441 arviota)
Loading...

Possunniska eli kassler on suussasulavan mureaa kun sen hauduttaa pitkään ja matalalla lämmöllä. Paistoliemestä syntyy sivutuotteena erinomainen kastike.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg kassleria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • kuivattuja yrttejä kuten rosmariina, timjamia, salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kastike paistoliemestä

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria

Ota kassler tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Trimmaa veitsellä ylimääräiset rasvat ja kalvot pois.

Uuni päälle ja 125C astetta. Ota valurautapannuun hyvä lämpö ja aseta kassler siihen pötköttämään. Porsaan oma rasva riittää. Paistele nätti väri lihaan kauttaaltaan. Suolaa ja pippuria kunnolla.

Valitse pitkänmallinen uunivuoka, leipävuoka on tosi hyvä tässä. Vuoka pitäisi olla suunnilleen lihan kokoinen. Asettele paistettu kassler siihen, huuhtaise pannu viinillä ja kaada viini vuokaan. Kuori ja halkaise myös sipuli sinne sekä yrttejä reippaasti. Riko valkosipulinkynnet kämmenellä ja heitä myös vuokaan kuorineen päivineen.

Ideana on, että possunniska olisi lähes liemen peitossa. Nestemäärä nousee hauduttaessa, joten ihan piripintaan ei kannata täyttää. Lorauta oliiviöljyä lihan päälle ja laita folio päälle kuivumisen estämiseksi.

Hauduttele kassleria 5-6 tuntia. Voit kääntää lihan välillä ja katsoa, että nestettä riittää. Pikaversion voi tehdä 150 asteessa n.3-4 tuntia, mutta mitä matalampi lämpö –  sitä parempi tulos.

Nosta kassler varovasti (ylikypsä liha on todella mureaa) foliokääreeseen vetäytymään. Siivilöi liemet kastikekattilaan ja mausta. Keitä kovalla lämmöllä (redusoi) liemi niin, että desi on jäljellä. Sekoita sillä välin voi ja jauhot haarukalla keskenään ja suurusta kastike kun reduktio on valmis. Maista kastiketta. Pitää olla suolaa ja pippuria ja pitää olla myös makeutta.

Leikkaa haudutettu kassler reippaiksi kiekoiksi annokseen ja lusikoi kastiketta päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

10 kommenttia

  1. Pertti Uusivuori -

    Oikein hyvä resepti, mutta missä vaiheessa aineksissa mainittu oliiviöljy tulee mukaan? Tämä on tyypillinen puute ruoka-ohjeissa: mainitaan jokin ruoka-aine, mutta mihin ja milloin se käytetä’än jää kertomatta. Tästä ei uusavuton selviä.

  2. En löydä mistään porsaan, (sian poikanen) kassleria. Käykö täysikasvuisen sian kassler tähän tarkoitukseen?

  3. Muuten mainio ohje, mutta irtosi niin vähän nestettä, että se keittämällä kuivui liian vähiin. Laitettiin sitten lihalientä, kermaa suolakurkunlientä ja makeaa hilloa. Hyvää tuli!

  4. Tämä sian niska on niitä ihmeellisiä ruoka-aineksia, jotka kokevat nuorentumisen ihmeen teurastuksen jälkeen. On kuluttajan korvaan miellyttävämpi kutsua tuota lihaa posuun niskaksi, sika antaa hieman luotaantyöntävän mielikuvan, onhan se iso röhkivä likainen otus. Possu pieni ja suloinen! Kyseessä hieman samantapainen naudan kohdalla. Häränpihvi kuulostaa paljon raflavammalta kuin lehmän pihvi, jota se todellisuudessa lähes aina kuitenkin on!

Kommentoi