Pippuripihvi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Pippuripihvi kannattaa maustaa vain reunoilta, jolloin pippurit eivät kärähdä paistaessa. Ja on hyvä muistaa että laadukas naudanliha ei kauan pannua tarvitse.

Ainekset neljälle

  • 4 x 120g siivu kalvotonta naudan sisäfileetä
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl rose- ja viherpippuria
  • 1 tl suolaa
  • voita ja ruokaöljyä

Kermakastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 rkl soijaa

Vinkki: Hienoa naudan sisäfileetä ei ikinä paisteta kypsäksi. Jos ei pysty syömään punaista pihviä, niin kannattaa säästää nämä rahat ja tehdä pihvit vaikka jauhelihasta.

Valmistele sisäfile huolella. Poista kalvot ja leikkaa nättejä paksuja pihvejä. Suolaa hyvin ja jätä pöydälle puoleksi tunniksi lämpenemään.
Laita uuni 100C asteeseen.

Laita kaikki pippurit huhmariin ja murskaa ne. Pippureiden ei tarvitse mennä jauhoksi, vaan karkea rouhe riittää.

Levitä dijon-sinappia pihvien reunoille. Ripottele sitten pippuriseosta pihvien reunat täyteen.

Valikoi hyvä paksupohjainen pihvipannu – valurauta on aina upea juttu. Säädä pannuun reipas lämpötila. Laita pannulle pieni nokare voita ja loraus ruokaöljyä. Ei liikaa, pihvit on tarkoitus paistaa eikä keittää.

Pippuripihvit pannulle ja pari minuuttia per puoli niin, että pinta saa nätin värin. Nostele pihvit sen jälkeen eri astialle 100C uuniin vetäytymään 2 – 5 minuuttia halutusta kypsyydestä riippuen.

Valmistele sillä aikaa kastike. Lorauta pihvipannulle kermat, soija sekä 1 tl tujua dijon-sinappia. Sekoita hyvin ja kiehauta nopeasti, jolloin kermakastike suurustuu.

Tarjoa pippuripihvi heti uunista noustuaan kermakastikkeen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi