Pippuripasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Pippuripasta eli roomalaisten cacio e pepe on ehkä maailman yksinkertaisin pasta. Juustoa ja pippuria – siinä se. Mutta näiden ainesten välinen liitto onkin enemmän kuin osiensa summa.

Ainekset neljälle

  • 400g hyvälaatuista kuivapastaa, spagetti tai taglietelle käy hyvin
  • 150g pecorino-juustoa
  • 2 rkl voita
  • 3 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 rkl suolaa

Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Seuraa kypsymistä tarkasti, äläkä vaan anna pastan mennä yli – sen pitää jäädä napakaksi. Ota loppuvaiheessa kupillinen keitinvettä talteen.

Raasta pastan kiehuessa pecorino-juusto. Rouhi pippurit myllyllä tai morttelissa.

Ota laakea pannu ja laita pippurit siihen. Voit jättää vähän annoksien päälle koristeeksi. Ala ottaa pannuun lämpöä niin että pippureiden aromit alkavat irrota. Älä kuitenkaan liioittele – pippuri ei saa palaa.

Laita myös voita pannulle ja lämmöt pois hetkeksi. Anna voin sulaa pippureiden päälle.

Kun pasta on valmis, kaada ylimääräinen vesi pois. Kaada pippurivoi sekä juustoraaste kattilaan ja sekoita kunnolla. Ohenna hissukseen talteen otetulla pastan keitinvedellä niin, että “kastiketta” on hiukan pastan päällä.

Nostele nätit keot lautasille – pippuripasta on tosiaan näin yksinkertainen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi