Pippurikana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Ainekset neljälle

  • 4 broilerin fileeleikettä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2-3 tl rouhittuja pippureita; musta-, valko-, viher- ja rosepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • tuoretta rakuunaa tai persiljaa koristeeksi

Rouhi pippurit huhmarissa melko rouheaksi. Lorauta ruokaöljyä pannulle ja paista broilerinfileisiin väriä. Pannu saa olla äärimmäisen kuuma.

Laske pannun lämpötilaa ja lisää pippurit pannulle. Pyöritä hyvin sekaisin broilerifileiden kanssa – mausta suolalla. Kaada pannulle myös kanaliemi ja kiehauta. Lisää sitten kerma.

Tee Roux eli Sekoita voita sekä vehnäjauhoja keskenään. Kun broileri on kypsää, suurusta kermakastike voi-vehnäjauho seoksella.

Silppua rakuunaa pippurikanan koristeeksi ja tarjoa ruoka heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi