Pinaattiohukaiset

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...

Mikä terveellinen tekosyy syödä lettuja! Jos on sesonki, niin tee pinaattiohukaiset tuoreesta pinaatista. Tulee erinomaisen hyvää.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 3 kourallista tuoretta pinaattia (150g pakastettua, jos ei löydy tuoretta)
  • 3 kananmunaa
  • 0,5l punaista maitoa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja (kokeile myös korvata osa ruisjauhoilla)
  • 2 rkl voita taikinaan
  • 1-2 tl suolaa
  • valkopippuria maun mukaan
  • voita paistamiseen
  • tarjoiluun: vuohenjuustoa tai puolukkahilloa

Sulata taikinaan tuleva voi erilliseen kuppiin.

Riko kananmunat kulhoon, vatkaa hyvin sekaisin ja sekoita vähän kerrassaan maitoa ja jauhoja sekaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kun maito on kulhossa, tarkista paksuus ja lisää jauhoja ripotellen/vatkaten jos ohukaistaikina on liian löysää.

Silppua pinaatit hienoksi ja sekoita ohukaistaikinaan. Anna tekeytyä hetken. Tuoretta pinaattia ei ole pakko ryöpätä – varsinkaan jos et syö sitä edes joka viikko.

Pannuun puolilämpö ja voita perään. Paista kummaltakin puolelta rapsakaksi. Muista että ensimmäiset ohukaiset ovat aina harjoituskappaleita 🙂

Tarjoile pinaattiohukaiset lämpimänä vuohenjuustokiekon tai raikkaan puolukkahillon kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi