Pinaattimuhennos

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Ainekset kuudelle

  • 150g pakastepinaattia (tai tuoretta jos on sesonki)
  • 1 sipuli
  • 50g voita
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ruohosipulia koristeeksi (voi jättää pois)

Silppua sipuli isoiksi paloiksi. Laita voita kasariin ja paahda sipulista vettä pois. Älä kuitenkaan ruskista sipulia.

Laita pakastepinaatti mukaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, lisää myös desi vettä.

Lisää myös kerma ja mausta mustapippurilla, sitruunan mehulla sekä suolalla. Anna kiehahtaa nopeasti – varo ettei kuohahda yli.

Ota liedeltä, aja asauvasekoittimella tasaiseksi ja viimeistele pinaattimuhennos smetanalla ja ruohosipulisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi