Pinaattiletut

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Pinaattiletut ovat rautaista ruokaa ja ne maistuvat lapsillekin hyvin. Letuista saa myös helposti gluteiinittomat jauhoja vaihtamalla.

Ainekset kuudelle

 • 1 ps n.150 g pakastepinaattia TAI 100g tuoretta
 • 1 rkl ruokaöljyä
 • 4 dl täysmaitoa
 • 2 kananmunaa
 • 3 dl vehnäjauhoja (tai gluteiinittomia jauhoja)
 • 1 tl suolaa
 • 25g + 25g voita

Vinkki: Pinaatti kerää nitraattia maaperästä, mutta se häviää keittämällä eli ryöppäämällä. Pakastepinaatti on jo valmiiksi ryöpätty. Satunnainen pinaatin ystävä voi huoletta käyttää tuoretta pinaattia sellaisenaan, mutta jos syöt paljon pinaattia tuoreena, niin silloin se kannattaa kiehauttaa.

Jos käytät pakastepinaattia, ota se ajoissa sulamaan. Jos käytät pinaatin tuoreena, niin huuhtele lehdet ja silppua veitsellä hyvin pieneksi.

Ota 25g voita pieneen kattilaan ja sulata matalalla lämmöllä.

Sekoita kananmuna ja ensimmäiset 2 dl maitoa. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Sekoita kunnolla, ettei taikinaan jää paakkuja. Lisää myös sulanut voi kattilasta ja mausta suolalla. Ohenna lettutaikina lopulla maidolla ja anna turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia. Sekoita pinaatit joukkoon, kun alat paistamaan lettuja.

Laita paksupohjainen pannu (valurautainen on paras) hellalle lämpenemään. Lettupannu on tottakai myös hyvä tässä hommassa. Paista pinaattiletut voinokareessa rapeaksi kummaltakin puolen. Pannun optimilämmön löytäminen ottaa aikansa ja yleensä ensimmäiset lätyt epäonnistuvat, mutta harjoitus tekee mestarin.

Nauti pinaattiletut puolukkahillon kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

 1. Nyt jäi epäselväksi tuleeko taikinaan siis reseptissä mainittu 4dl vai ohjeessa mainittu 2dl maitoa?

  • Kiitokset kommentista. Reseptiin lisätty ”ensimmäiset” 2 dl maitoa. Vähän myöhemmin lisätään loput maidot. Toivottavasti on nyt selkeämpi? Se riippuu nimittäin jauhojen kosteudestakin kuinka paljon loppujen lopuksi jauhoja pitää käyttää, joten ihan tarkkaan sitä ei voi kirjoittaa.

 2. Krista Snellman -

  Ihan paras ohje! Letuista tulee vähän paksumpia, kuin muilla ohjeilla ja taikina ei paakkuunnu, kun menettelee ohjeen mukaan.

Kommentoi