Pinaattikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Kippari-Kallekin sen tietää. Pinaattikeitto on rautaista ruokaa, josta lapsetkin tykkäävät kun sen oikein maukkaaksi tekee.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2-4 kouraa tuoretta pinaattia tai 150g pinaaattia pakastesurvoksena
  • 1 l punaista maitoa
  • 3 kesäsipulia (jos on sesonki)
  • 1/2 litraa kasvislientä (esim. fondista)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • ripaus sokeria

Ota voi kuppiin sulamaan.

Laita 1/2 litraa vettä kiehumaan ja lurauta sinne fondit tai kuutiot, millä ikinä kasvisliemen teetkään.

Hienonna pinaatit mahdollisimman hienoksi. Pinaattia EI tarvitse ryöpätä erikseen. Varsinkaan kotimaista. Ulkomaiset lajikkeet voivat olla vahvanmakuisia mutta ei nekään myrkyllisiä ole. Kiehuta pinaatteja pari minuuttia kasvisliemessä.

Lurauta maito pinaattikeittoon. Hämmennä hiljaa niin kauan että keitto alkaa kuplia. Ota haarukallinen jauhoja ja survo se voin sekaan kupissa (roux-suuruste). Suurusta pinaattikeitto ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

Todellisen kesäversion pinaattikeitosta saa, jos on kesäsipuleita tarjolla. Hienonna sipuleiden valkoinen osa keittoon samalla kun laitat suuruksen eli aivan viimeiseksi. Sipuli saa vähän raksua vielä hampaissa eli sen ei tarvitse mennä kypsäksi. Vihreä osa renkaiksi erilliseen kuppiin, josta sitä voi jokainen laittaa pöydässä mielen mukaan.

Tarjoa pinaattikeitto hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi