Pinaatti-spätzle

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Spätzle on saksalaisten pasta. Se käy ruoaksi sellaisenaan kastikkeiden kanssa tai siitä voi tehdä herkullisen laatikon uunissa.

Ainekset neljälle

Spätzle-taikina

  • 200g vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa + 1 keltuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni ripaus muskottipähkinää
  • 1 loraus vehnäolutta (tai kuplavettä)

Muuta

  • 2 kouraa pinaattia tuoreena tai vastaava määrä pakastettuna
  • 2 dl raastettua appenzeller-juustoa
  • oliiviöljyä

Tee ensin taikina valmiiksi. Sekoita ainekset olutta lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää olutta hissukseen niin, että taikina hieman löystyy mutta varo ettei mene liian löysäksi. Katso video.

Spätzlen keittäminen: On olemassa erinäköisiä laitteita, jolla spätzleä tehdään, mutta homma onnistuu vaikka leikkuulaudalla ja veitsellä, niin täti videossa näyttää. Yksi tapa on laittaa taikina pussiin, pussista kulma pois ja pursottaa siitä soiroina kiehumaan. Spätzle kypsyy todella nopeasti.

Ota spätzle siivilään valumaan ja lorauta oliiviöljyä päälle, niin spätzle pysyy irtonaisena.

Raasta juusto kulhoon ja silpusta pinaatti hyvin pieneksi mukaan. Lorota oliiviöljyä reippaasti. Spätzlet sekoitetaan kyytiin ja koko komeus kaadetaan uunivuokaan.

Paista pinaatti-spätzleä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia niin että ruoan pinta saa nätin värin.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi