Pinaatti-spätsle

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Spätsle on saksalaisten pasta. Se käy ruoaksi sellaisenaan kastikkeiden kanssa tai siitä voi tehdä herkullisen laatikon uunissa.

Ainekset neljälle

Spätsle

  • 200g vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa + 1 keltuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni ripaus muskottipähkinää
  • 1 loraus vehnäolutta (tai kuplavettä)

Muuta

  • 2 kouraa pinaattia tuoreena tai vastaava määrä pakastettuna
  • 2 dl raastettua appenzeller-juustoa
  • oliiviöljyä


Tee ensin spätsle valmiiksi. Sekoita ainekset olutta lukuunottamatta monitoimikoneessa. Lisää olutta hissukseen niin, että spätsle-taikina hieman löystyy mutta varo ettei mene liian löysäksi. Katso video.

Spätslen keittäminen

On olemassa erinäköisiä laitteita, jolla spätsleä tehdään mutta homma onnistuu vaikka leikkuulaudalla ja veitsellä, niin täti videossa näyttää. Yksi tapa on laittaa spätsle-taikina pussiin, pussista kulma pois ja pursottaa siitä soiroina kiehumaan. Spätsle kypsyy todella nopeasti.

Ota spätsle siivilään valumaan ja lorauta oliiviöljyä päälle niin spätsle pysyy irtonaisena.

Raasta juusto kulhoon ja silpusta pinaatti hyvin pieneksi mukaan. Lorota oliiviöljyä reippaasti. Spätslet sekoitetaan kyytiin ja koko komeus kaadetaan uunivuokaan.

Paista pinaatti-spätsle 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia niin että ruoan pinta saa nätin värin.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi