Pilahviriisi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 dl basmatiriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 koura rusinoita
  • 1 koura cashew-pähkinöitä
  • 1/2 tl kanelia
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 4 neilikkaa
  • Öljyä

Paahda cashew-pähköihin kuumalla kasarilla hiukan väriä. Siirrä sivuun.

Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri. Laita ne öljyttyyn kasariin ja ala tiristämään hissukseen. Lyö mausteet sekaan kun sipuli alkaa olla pehmeää.

Huuhtele riisi siivilässä hanan alla ja heitä ne myös kasariin. Paista hetki.

Lisää sitten 4dl vettä. Anna riisin hautua pienellä lämmöllä niin kauan että vesi on haihtunut.

Murskaa cashew-pähkinöitä hiukan ja laita ne ja rusinat kasariin. Sekoita pilahviriisi ja tarjoile heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi