Pikkelöidyt sienet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Sienien pikkelöinti on erinomainen tapa säilöä syksyn sato talteen. Niitä voi ripotella leivän päälle, burgeriin tai pihvin kaveriksi.

Ainekset kuudelle

  • 400g pieniä tuoreita metsäsieniä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • nippu timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl viherpippuria
  • 1 tl suolaa

Vinkki: Kangasrousku on erinomainen sieni pikkelöitäväksi. Kokeile myös kantarellia ja suppilovahveroa.

Ryöppää sienet varovasti etteivät hajoa. Siivilöi kuivaksi.
Sullo timjaminippu desinfioidun purkin pohjalle. Kiehauta lopuista aineksista makuliemi.
Laita sienet purkkiin ja kaada makuliemi perään. Jätä mahdollisimman vähän ilmatilaa purkkiin. Happi pilaa ruoan helposti. Sulje purkki huolellisesti.
Laita sienet pikkelöitymään jääkaappiin vähintään viikoksi. Voi säilyä kuukausia hyvänä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi