Piirakkapohja – suolainen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne.

Ainekset; 28cm halkaisijan matala piirakka

  • 150g voita
  • 4 – 5 dl vehnäjauhoja (tai osa ruis- / kaurajauhoja)
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Vinkki: Kun haluat kevyemmän piirakkapohjan, korvaa 100g voita 1,5 dl kermaviiliä.

Pehmennä voi huoneenlämmössä.

Vispaa kananmuna ja suola sekaisin kulhossa. Lisää voi ja jauhot. Jauhoja niin, että taikina ei tartu enää käsiin. Vaivaa tasainen taikina ja jätä se tekeytymään vartiksi kelmuun.

Kauli halutun kokoinen taikina vuokaan sopivaksi.

Yleensä piirakkapohjaa kannattaa esipaistaa muutama minuutti ennen täytteiden laittamista. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja muista, että reunat laskeutuvat kuumassa uunissa. Jos olet esipaistamassa korkeraunaista tuplasatsin piirakkapohjaa, vuoan sisään tarvitsee jotain tueksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi