Picanha

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

Ainekset neljälle

  • n.700g picanhaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 koura tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl kuivattua timjamia

Vinkki: picanha on myös hyvä grilliliha, joskin silloin menetetään makurasva, joka valuu grillin syövereihin. 

Laita uuni päälle 150C astetta. Leikkaa lihan makurasvaan tiheät ristikkoviillot lihaan asti.

Aseta liha uunin kestävälle pannulle tai grilliin makurasva alaspäin ja ala ottaa lämpöä. Pannulle kerääntynyttä rasvaa voi kaataa talteen, esimerkiksi perunoiden paistamista varten. Kun makurasva on pienentynyt puoleen ja ruskistunut kunnolla, käännä liha toisinpäin. Mausta makurasva reippaasti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Kun liha on saanut väriä myös toiselta puolelta, siirrä se pannuineen päivineen uuniin (tai nosta grillissä ylätasanteelle). 700g picanha kypsyy meheväksi mediumiksi n.20-30 minuutissa (jos käytät lämpömittaria, 54C on hyvä punertava paistotulos). Tarkkaa aikaa on mahdoton sanoa, koska se riippuu lihan paksuudesta. Hienoa lihaa ei kuitenkaan kannata paistaa kengänpohjaksi.

Paahtamisen jälkeen laita liha folion päälle, ja pyörittele kauttaaltaan persiljassa ja timjamissa. Sulje folio ja jätä vetäytymään vartiksi. Leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi