Trendikäs ja maukas vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti karvalakkiversiona, tai voit käyttää koko päivän pro-versioon, jossa lihaliemi tehdään itse.
Ainekset kuudelle
- 200g naudanpaistia
- 1 litra lihalientä*
- 1 pätkä tuoretta inkivääriä
- 2 sipulia
- 2 kouraa palkopapuja tai herneitä
- 100g riisinuudeleita (kuivana)
- thai-basilikaa tai tavallista, jos ei löydy
- 3 limeä
- 2-4 rkl kalakastiketta
- Sriracha tai hoisin kastiketta keiton päälle
Pho-mausteet
- 0,5 tl kanelia, 1 rkl korianterin siemeniä, 1 rkl fenkolin siemeniä, muutama tähtianis, hippu kardemummaa, 6 neilikkaa
tai karvalakkiversiossa:
- 1-2 rkl kiinalaista viismaustetta, joka sisältää useita edellämainituista mausteista
*autenttisessa pho-keitossa lihaliemi tehdään itse paahtamalla naudanluita uunissa ja keittämällä niistä liemi mausteiden kanssa. Keiton tekemiseen voi käyttää tunnin tai päivän, ihan miten vain sopii.
Leikkaa naudanpaisti ohuiksi siivuiksi. Kuori ja lohko sipulit veneiksi. Raasta inkivääri.
Laita lihaliemi kattilaan ja kun se kiehuu, tiputa naudanpaisti kyytiin. Mausta liemi nimetyillä mausteilla, kalakastikkeella, inkiväärillä ja kahden limen mehulla. Lisää myös palkopavut ja sipulilohkot kyytiin. Kiehuta pho-keittoa reippaalla lämmöllä vartin verran.
Lisää litra vettä sekä riisinuudelit. Kiehauta pho-keitto ja siirrä levyltä. Revi mukaan vielä reippaasti basilikaa. Anna tekeytyä kannen alla vartin verran, että nuudelit pehmenevät.
Tarjoa pho-keitto kuumana sriracha tai hoisin kastikkeen kanssa.