Pesto

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (84 arviota)
Loading...

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Ainekset n.4dl

Vihreä pesto

  • 1 dl pinjansiemeniä (tai manteleita jos haluaa säästää)
  • 2 basilikapuskaa
  • 1,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 dl parmesaaniraastetta (palasta raastettua)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Punainen pesto

  • 1 dl pinjansiemeniä (tai manteleita)
  • 1 koura basilikaa
  • 150g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 dl parmesaaniraastetta (palasta raastettua)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 – 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Laita monitoimikoneeseen ensin pinjansiemenet ja jauha hienoksi.

Heitä koneeseen loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Pyöräytä pari kertaa.

Jätä kone pyörimään ja valuta oliiviöljy ohuena nauhana sekaan.

Peston tulee olla niin paksua, että sitä pysyy lusikassa kukkurallinen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

Kommentoi