Perunapihvit – Aloo Tikki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Perunapihvit ovat kasvisbuumin kuuminta osastoa nyt, mutta intiassa Aloo Tikki on ollut suosittua katuruokaa jo tuhat vuotta. Erittäin maistuvaa ruokaa oikeiden lisukkeiden kanssa.

Ainekset neljälle

  • 4 keitettyä perunaa
  • 2-3 rkl gramjauhoja (vehnäjauho käy myös)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl korianterijauhoja
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • chiliä maun mukaan
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl hajupihkaa (asafoetida) jos sattuu jostain löytymään…

Paistamiseen

  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 dl ruokaöljyä

Muussaa perunat kulhossa ja lisää kaikki ainekset. Sekoita hyvin, voit toki tehdä tämän myös monitoimikoneella.

Perunataikinasta on tarkoitus saada melko kiinteää, eli käytä jauhoja, muuten nämä tuppaavat “sulamaan” paistaessa.

Anna taikinan tekeytyä muutama minuutti. Laita sillä välin korppujauhoja syvälle lautaselle ja korkeareunainen paistinpannu, johon tulee 2 dl ruokaöljyä lämpenemään.

Muotoile perunataikinasta pieniä palloja. Laita pallo korppujauhoihin ja lätistä sitä hieman niin, että se saa pihvin muotoa ja korppujauho tarttuu kunnolla pintaan.

Paista perunapihvejä pari-kolme minuuttia per puoli kuumassa öljyssä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.

Nauti perunapihvit heti lämpöisinä ja rapeakuorisina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi