Espanjalainen perunamunakas

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli “tortilla de patatas” sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 5 kiinteää perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 6 kananmunaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Vinkki: Yleensä erittäin sotkuisen ja jopa palovammaisen keikautustekniikan* sijaan voit jättää perunamunakkaan kääntämättä ja paistaa uunissa 200C / 15 min.

Hienonna sipuli ja leikkaa perunat pieneksi kuutioiksi.

Lorauta pannulle öljy. Kuullota sipulia muutama minuutti.

Lisää sitten perunat pannulle ja paistele pehmeiksi. Perunat saa ruskistua hieman.

Vatkaa kananmuna ja mausteet sekaisin. Kaada pannulle. Vähennä lämpöä puolitehoon.

Laita kansi pannulle ja anna perunamunakkaan kypsyä niin, että yläpuoli on hyytynyt.

Nosta kansi pannulta ja laita munakkaan päälle lautanen. Keikauta ympäri ja liuta perunamunakas takaisin pannulle*. Paista vielä 10 min toiselta puolelta kannen alta.

Jäähdytä ainakin 20 minuuttia pannulla ja tarjoile.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Aitoa espanjalaista perunamunakasta ei koskaan paisteta uunissa. olipa miten paksu hyvänsä, aina pannulla. Mitä paksumpi, sitä useampi kääntö erittäin miedolla lämmöllä. Ruskistua ei saa yhtään, pehmeäksi pitää jäädä.

Kommentoi