Perunakakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58 arviota)
Loading...

Lihapata vaatii kunnianarvoisen seuralaisen. Perunakakku on juuri sellainen. Voit tehdä yhden ison tai monta pientä, jolloin niitä voi olla vaikka varastossa pakastimessa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1,5 kg jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 150g mustaleima emmentaalia (raaste)
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 dl korppuhauhoja
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

VINKKI: Perunakakut voi tehdä myös muffinivuoissa. Hiukan työläämpi tyyli, mutta näyttävämpi lopputulos.

Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Soseuta ne koneella kerman, kananmunien ja juustoraasteen kanssa tönköksi muusiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna vielä pari kourallista persiljaa sekaan.

Ota riittävä vuoka (esim. irtopohja) ja voitele seinämät huolellisesti. Leivitä sen jälkeen korppujauholla.*

Kaada muusi vuokaan ja sivele tasaiseksi. Paista perunakakkua 200 asteessa 45 minuuttia (jos teet muffinivuoissa, niin vähempi riittää). Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota vuoka ympäriltä.

Kiintein lopputulos saadaan niin, että annetaan perunakakun viilentyä kokonaan. Silloin se on helppo siivuttaa ja sen voi lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi