Perunacurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Perunacurry eli “aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Ainekset neljälle

  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • chiliä maun mukaan, mutta perunacurryn kuuluisi olla tulinen
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl jeeraa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl asafoetidaa eli hajupihkaa*
  • tuoretta korianteria ja limeä viimeistelyyn

*Vinkki: Asafoetidaa (myös nimellä hing) löytyy aasiamarketeista ja luontaistuotekaupoista. Sen ainutlaatuinen happaman sipulinen maku sopii perunacurryyn erinomaisesti.

Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa kummatkin pieneksi kuutioksi.

Laita reippaasti öljyä pannulle ja sipulit perään. Kuullota makeaksi. Lisää perunat ja paista pintoihin väriä.

Silppua inkivääri ja laita pannulle. Chilit myös. Mausta ohjeen mukaan, pyöritä hetki sekaisin.

Lisää pannulle desi vettä ja hauduta perunat kannen alla kypsäksi.

Sekoita perunacurry ja aseta tarjolle. Koristele korianterilla ja limesivuuilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi