Perinteinen rantakala

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 arviota)
Loading...

Muikuista tehtävä rantakala on hyvin yksinkertainen mutta todella maukas aarre ruokaperinnössämme.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 800g perattuja muikkuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 koura tilliä
  • 1 koura ruohosipulia
  • 10 maustepippuria
  • suolaa reippaasti
  • ruisleipää ja voita

Huuhtele muikut kylmällä vedellä. Suomut lähtevät hieromalla pois.

Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Laita voita paksupohjaiseen kattilaan ja sipulit sinne. Kuullota keltaiseksi. Lado sitten muikut sipulin päälle, heitä pippurit ja suolaa sekaan ja peitä tuopillisella vettä. Anna kiehua kannen alla hissukseen puoli tuntia. Kuori vaahtoa välillä pois pinnalta mutta älä sekoita, koska muikut hajoavat helposti.

Voitele tällä välin ruisleipä ja leikkaa se kuutoiksi. Paahda kuutiot pannulla rapeaksi.

Kun rantakala on kypsää, tarkista suola liemestä ja lisää jos tarpeen. Nosta kattila sellaisenaan pöytään ja koristele tilli- ja ruohosipulisilpulla. Nauti rantakala paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Todella hyvä ruoka tuli. Laitoin itse 2 isoa sipulia ja muikkuja oli n. 0.5kg. Tilli ja ruohosipuli puuttui, muuten noudatin ohjeen mukaan. Tästä lähtien en ole täysin varma haluanko jatkossa tehdä kalakeittoa vai tekeekö mieli sittenkin rantakalaa.

    5/5.

Kommentoi