Penne amatricana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Penne amatricana on sieltä mausteisemmasta päästä italialaisia pastoja. Pekoni antaa täyteläisen säväyksen ja pastan keitinvedestä tulee ruokaan mehukkuutta. Nopea ja helppo peruspasta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g penne-pastaa
  • 3 siivua pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1-2 chiliä (maun mukaan)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • basilikaa tai rosmariinia
  • 1 dl pastan keitinvettä
Laita vettä kattilaan ja reipas suola (1rkl/2 litraa). Keitä pennet napakaksi. Ota keitinvettä myös talteen kastiketta varten.
Veden lämmetessä siivuta pekoni ja laita pannulle. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli perään. Lorauta reippaasti oliiviöljyä mukaan ja kuullota niin kauan, että sipuli on kullankeltaista.
Halkaise chilit ja ota siemenet pois. Siivuta pannulle. Kaada myös tomaattimurska ja sekoita hiljalleen niin, että kastike sakenee. Pilko paprika mukaan.
Kun pasta on valmis, kaada vedet pois ja sekoita kastike pastan sekaan. Mausta tuoreella basilikalla tai rosmariinilla. Ohenna hiukan pastan keitinvedellä.
Tarjoa penne amatricana siivutetun chilin ja oliiviöljyn kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi