Peltilihapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Tämä lihapiirakka onnistuu kotiuunissa näppärästi. Helppo ruoka tarjota vaikka sunnuntaivieraille.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

  • 800 g lehtitaikinapakaste (voi toki tehdä itsekin)
  • 1 kananmuna sivelyyn

Täyte

  • 1 iso sipuli
  • 300g sikanautajauhelihaa
  • 2 dl keitettyä puuroriisiä
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl balsamicoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 koura tillisilppua
  • Suolat ja pippurit

Taikina ajoissa sulamaan. Keittele puuroriisiä vartin verran, saa jäädä hiukan napakaksi. Leikkaa jauheliha vielä hienommaksi isolla veitsellä.

Kuori ja silppua sipuli. Laita pannulle ruskistumaan. Kun sipuli alkaa ottaa väriä, lisää jauhelihat. Ota niihin myös hiukan väriä, ei tarvi kypsyä tässä vaiheessa vielä kokonaan. Ota pannu liedeltä. Mausta soijalla, pyreellä, balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös tillisilppu sekä riisit ja munat. Näin saat nätin täytemassan lihapiirakalle.

Kaulimisessa on kaksi koulukuntaa. Tee peltilihapiirakasta joko sandwich-tyylinen tasainen levy tai sitten pyöreämpi malli niin kuin kuvassa. Kauli joka tapauksessa taikina melko ohueksi. Sivele kansi rikotulla munalla ja pistele haarukalla pohjaan asti reikiä kauttaaltaan.

Paista peltilihapiirakkaa 210C uunissa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat annospaloiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi