Peltileipä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Näppärä pelileipä onnistuu leivontakammoisiltakin. Erityisen hyvin rapsakka peltileipä sopii keittojen kanssa, mutta kokeile myös osana juustopöytää.

Ainekset kuudelle

  • 1 ps hiivaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1-2 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl jauhoja
  • 50g voita

Nosta voi pöydälle pehmenemään.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sokeri. Anna hiivan aktivoitua vartin verran.

Lisää sen jälkeen hiutaleet ja noin 1 dl jauhoja. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä taas vartin verran lämpimässä.

Lisää sitten kaikki loput paitsi voi ja sekoita nuolijalla. Sekoita voi lopuksi joukkoon ja anna turvota 40 minuuttia. Laita uuni 225 asteeseen.

Kun taikina on turvonnut, kaada se pellille ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kun peltileipä on nätin värinen, eikä sisus enää tartu haarukkaan, nosta pois uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile voin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi