Pekonipasta à la Antti Rinne

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (187 arviota)
Loading...

Demarijohtaja Antti Rinne ei turhia kaloreita ruokapöydässä hätkähdä. Testaa tästä Rinteen mallilla tehty pekonipasta ja vietä loppuviikko sängyssä mahaa taputellen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500 g spagettia (kuivana)
  • 800 g pekonia
  • 800g mustaleimajuustoraastetta
  • 1,5 kpl punaista paprikaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kermaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja suolaa

Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, reippaasti suolaa kyytiin ja spagetit kiehumaan “al dente”.

Leikkaa pekonit pieneksi pätkäksi. Pese ja kuutio paprika. Silpusta valkosipulinkynnet.

Ota iso pannu ja ala käristämään pekonipaloja siinä – ne irtoavat toisistaan kypsyessään. Lisää paprikakuutiot myös pannulle ja paista niin kauan, että ne hiukan pehmenevät. Mausta valkosipulilla ja reilulla pippurilla.

Lisää kerma sekä puolet juustoraasteesta. Ota lampö pois levyltä ja sekoita pekonipastan kastiketta pari minuuttia niin, että juusto sulaa.

Kun spagetti on kypsää, kaada vedet pois ja lorauta oliiviöljyllä. Sekoita spagetti kastikkeeseen kattilassa sekä loput juustoraasteet.

Anna pekonipastan tekeytyä hetki kattilassa ja nauti. Isosti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Ja nyt ollaan näiden herkkujen jälkeen sairaalassa pallonlaajennuksessa, sydäntäsärkeevää!

  2. Höpö,,höpö,ei keuhkokuume ole pallolaajennus,sitä paitsi ihan perus ruokaa,määränhän jokainen säätelee itse.

Kommentoi