Pekonimuffinit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Pekonimuffinit täydentävät kermaisen keiton tai ne voi syödä sellaisenaan alkupalatyylisesti majoneesipohjaisella täytteellä höystettynä.

Ainekset n. kuusi kappaletta

  • 6 siivua pekonia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja sokeria

Siivuta pekoni ja laita kylmälle pannulle. Ala nostaa lämpöä ja paista pekoni rapeaksi. Nostele palat tehosekoittimeen ja jauha melko hienoksi rouheeksi. Säästä pannulla oleva rasva.

Vatkaa munat ja kerma kuohkeaksi, mausta suolalla ja sokerilla. Vatkaa sekaan jauhoja vähän kerrallaan niin, että muffinitaikinan kuohkeus säilyy. Sekoita lopuksi pekonirouhe taikinaan.

Kaada pekonin rasvaa muffinivuokiin ja taikinaa perään reiluun puoleen väliin vuoan korkeudesta.

Paista pekonimuffinit 150C asteisen uunin alatasolla kypsiksi, eli noin 20-30 minuuttia. Kokeile puutikulla; jos taikina ei enää tartu, muffinit ovat kypsiä.

VINKKI: Nämä voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja lämmittää paistinpannulla tarjoiltavaksi (pääliosa kannattaa silloin leikata tasaiseksi). Samalla muffineihin saa mukavan rapean pinnan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi