Pekoni-tomaattipasta

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arviota)
Loading...

Tomaatin, valkoviinin ja valkosipulin legendaarinen liitto on kruunatttu vielä rapealla pekonilla. Nopea ja helppo pasta.

Ainekset neljälle

  • 400g spagettia tai linguinea (kuivana)
  • 150g pekonia
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 iso porkkana
  • 1 dl valkoviiniä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöjyä
  • suolat ja pippurit
  • parmesaanilastuja
  • lehtipersiljaa

Iso kattila melkein täyteen vettä ja kiehumaan. Sekaan pieni kourallinen suolaa.

Kylmälle pannulle silputtu pekoni ja siitä tirisemään, kyytiin pieneksi silputtu porkkana.

Poista tomaateista sisus ja pilpusta pieneksi. Kuoriminen olisi hifistelyä tässä ruoassa. Tomaatit ja viini pannulle ja reipas lämpö. Keitellään hetki niin että tomaatti alkaa hajoamaan. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Kun soosi alkaa olla tasaista, suurustetaan se oliiviöljyllä. Lopuksi ohueksi siivutetut valkosipulit kyytiin ja pannu pois levyltä.

Valutetaan pasta (onhan al dente?) ja sekoitetaan kattilassa soosin kanssa. Nostetaan keko lautaselle, siihen päälle revittyä lehtipersiljaa ja parmesan lastuja. Loraus oliiviöljyä vielä päälle ja voila!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Koneistaja -

    Simppeliä ja hyvää. Itse tulee käytettyä hyvälaatuista tomaattimurskaa kokonaisten sijaan toimii kanssa hyvin. Lasi viiniä kylkeen ja pannu tyhjenee kuin itsestään!

Kommentoi