Jälkiruoka joka kelpaa vaikka itselleen Tsaarille. Yön yli kestävä valmistusprosessi takaa suussa sulavan nautinnon.
Viimeksi päivitetty
Ainekset neljälle
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 rkl perunajauhot
- 2 dl kuohukerma
- 100g tummaa suklaata (hyvälaatuista)
- 1/2 kg mansikoita
- tomusokeria koristeluun
*Kuvassa hedelmä-pavlova*
Marengin valmistaminen:
Erottele valkuaiset (yhtään keltuaista ei saa päästä valkuaisen joukkoon, sillä muuten valkuaiset eivät vaahdotu).
Vatkaa valkuaiset ja sokerit (7 rlk sirotesokeria & 2 tl vaniljasokeria) sähkövatkaimella vaahdoksi (vaahto pysyy kipossa, kun käännät sen ylösalaisin).
Ripottele hieman perunajauhoja leivinpaperille siivilän läpi ja nostele lusikalla tai pursota vaahto “rinkilöiksi” pellille.
Paista 100 asteessa 1-2 tuntia, jonka jälkeen pienennä uuni 50 asteeseen ja anna marenkien kuivua pienessä lämmössä vaikka yön yli.
Mansikkakastike:
Ota 1/4-osa mansikoista ja soseuta ne sauvasekoittimella kastikkeeksi. Lisää loppu sokeri (mielesi mukaan).
Halkaise mansikat ja kokoa jälkiruoka kuvan osoittamalla tavalla. Marenki + kermavaahto + mansikat + suklaarouhe +tomusokeri (käyttäen apuna siivilää). Nauti pavlova heti, ettei marenki ehdi imeä mehuja liikaa.