Pavlova

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Jälkiruoka joka kelpaa vaikka itselleen Tsaarille. Yön yli kestävä valmistusprosessi takaa suussa sulavan nautinnon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 rkl perunajauhot
  • 2 dl kuohukerma
  • 100g tummaa suklaata (hyvälaatuista)
  • 1/2 kg mansikoita
  • tomusokeria koristeluun

*Kuvassa hedelmä-pavlova*

Marengin valmistaminen:
Erottele valkuaiset (yhtään keltuaista ei saa päästä valkuaisen joukkoon, sillä muuten valkuaiset eivät vaahdotu).

Vatkaa valkuaiset ja sokerit (7 rlk sirotesokeria & 2 tl vaniljasokeria) sähkövatkaimella vaahdoksi (vaahto pysyy kipossa, kun käännät sen ylösalaisin).

Ripottele hieman perunajauhoja leivinpaperille siivilän läpi ja nostele lusikalla tai pursota vaahto “rinkilöiksi” pellille.

Paista 100 asteessa 1-2 tuntia, jonka jälkeen pienennä uuni 50 asteeseen ja anna marenkien kuivua pienessä lämmössä vaikka yön yli.

Mansikkakastike:
Ota 1/4-osa mansikoista ja soseuta ne sauvasekoittimella kastikkeeksi. Lisää loppu sokeri (mielesi mukaan).

Halkaise mansikat ja kokoa jälkiruoka kuvan osoittamalla tavalla. Marenki + kermavaahto + mansikat + suklaarouhe +tomusokeri (käyttäen apuna siivilää). Nauti pavlova heti, ettei marenki ehdi imeä mehuja liikaa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi