Patapaisti kahdella tapaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Kun vaadit lihalta ehdotonta mureutta, on patapaisti oikea valinta. Tässä pari versiota maailman eri kolkista.

Ainekset kahdeksalle

Mustaherukkaista patapaistia

  • 1,6kg naudan kulma- tai sisäpaistia
  • 2 dl tujua mustaherukkamehua
  • 2 dl vettä
  • 2 tl pippuria
  • 2 tl timjamia

Hirveän hyvä patapaisti

  • 1,6 kg hirven lapaa tai etuselkää
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl siirappia
  • 2 tl pippuria
  • 1 valkosipuli
  • 2 oksaa rosmariinia

Makujuurekset pataan:

  • 1 porkkana
  • 1 iso sipuli
  • 1 pala selleriä

Kastikeeseen:

  • Voita, suolaa, pippuria, sokeria.

Laita kannellinen pata levylle, freesaa kuorittuja makujuureksia reilussa öljyssä pari minuuttia.

Lisää valitsemasi patapaistin ainekset pataan ja aseta liha myös juureksien päälle. Kansi tiiviisti kiinni.

Patapaisti käytännössä höyrystetään eli se saa muhia miedossa 125C asteisessa uunissa pitkään, lihasta riippuen 2-7h. Nestettä tulee myös lihasta, joten sitä tuskin tarvitsee lisätä kypsennyksen aikana. Tarkkaile kuitenkin tilannetta jos haudutat tuntitolkulla.

Kun liha on murea – nosta se folioon huilaamaan.

Siivilöi liemi kastikekattilaan. Keitä reilulla lämmöllä kasaan ainakin puolet niin, että liemi alkaa olla todella tujua. Kastikkeessa pitää olla suolaisuutta, makeutta ja pippuria. Lisää sitten riittävästi voita eli 3-4 rkl ja vispaa tasaiseksi kastikkeeksi.

Asettele patapaisti tarjolle ja kaada kastike päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi