Pastitsio

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arviota)
Loading...

Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.

Ainekset kahdeksalle

500g putkipastaa

Bechamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaista maitoa

Lihakastike

  • 500g naudanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2-5 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 7 vihreää oliivia
  • 5 rkl tummaa balsamicoa
  • 2 dl lihalientä (esim. fondista)
  • 2 tl kuivaa oreganoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suola pippuri

Silppua sipulit ja oliivit niin hienoksi kuin saat. Laita kasari liedelle, oliiviöljy ja sipulit kyytiin. Ala kuullotella hellästi.

Ota jauheliha leikkuulaudalle ja hienonna vielä isolla veitsellä. Kun sipuli alkaa kääntyä keltaiseksi, lisää lihat kasariiin.

Kun liha saa väriä, mausta kastike balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Pyöräytä hetki ja lisää oliivit, oreganot, lihaliemi ja tomaattimurska. Jätä kannen alle hautumaan hissukseen.

Putkipastat poikki ja kiehumaan, reippaasti suolaa veteen. Saa jäädä hyvin napakaksi.

Tee bechamel-kastike näin: Ota kattilaan lämpöä ja sulata voi. Ripottele jauhot sekaan ja ala vispaa maitoa hissukseen kyytiin. Kiehauta ja nosta liedeltä.

Laita uuni 210C asteeseen. Ota vuoka ja mausta pinnat puolitetuilla valkosipulinkynsillä eli vedät kynsiä pintaa vasten kovaa.

Kun pasta on kiehunut, siivilöi vesi huolellisesti pois. Yhdistä putkipasta ja bechamel-kastike kattilassa. Sekoita reilusti.

Laita vuoan pohjalle puolet pastasta. Tee sitten kerros lihakastikkeesta ja kaada vielä loput pastat päälle kerrokseksi.

Paista pastitsio 20-30 minuuttia niin että pinta saa hiukan väriä. Tarjoa ruoka heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi