Pasta Carbonara

5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (147 arviota)
Loading...

Pasta carbonara kahdella tapaa; alkuperäinen italialainen spaghetti carbonara sekä kermainen eurooppalaistunut versio. Päätä itse kummasta pidät enemmän?

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

Italialainen spaghetti carbonara

  • 400g spaghettia
  • 200g guancialea, pancettaa tai ylikypsää palvikylkeä
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 100g pecorino- tai parmesaanijuustoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Eurooppalainen pasta carbonara

  • 400g pastaa (spaghetti tai pennejä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 140g pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kermaa
  • 150g parmesaaniraastetta
  • 1 ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria

Italialainen spaghetti carbonara

Laita spaghetti kiehumaan reilusti suolattuun (10g/l) veteen. Muista jättää napakaksi – al dente.

Kuutioi possu isolle pannulle ja lorauta oliiviöljyä perään. Käristä possua nätisti pinnoista. Sekoita sillä välin kastike kahdesta kananmunasta, kahdesta keltuaisesta ja raastetusta pecorinosta. Kun spaghetti on valmis, ota kupillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois.

Kumoa spaghetti pannulle ja pyörittele possun kanssa sekaisin. Lisää myös kastike ja pyöräytä nopeasti, niin että kananmunat alkavat vähän hyytyä.

Ohenna spaghettin keitinvedellä ja tarjoa spaghetti carbonara rouhitun mustapippurin kanssa.

Eurooppalainen pasta carbonara

Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun (10g/l) veteen. Muista jättää napakaksi – al dente.

Laita öljy ja silputtu sipuli pannulle ja kuullota pehmeäksi. Lisää silputtu pekoni, sokeri, suola, pippuri. Paista kypsäksi.

Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset ja parmesaaniraaste. Lisää reippaasti pippuria ja silputtu valkosipuli.

Kaada pastasta vedet pois ja lorauta oliiviöljyä sekaan kattilaan. Kaada myös pekoniseos pannulta mukaan.

Kaada kermajuusto-seos kattilaan ja sekoita huolellisesti. Nosta pois levyltä ja tarjoa pasta carbonara heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

5 kommenttia

    • kokkikolmonen -

      MIelenkiintoista että reseptissä käytetään kermaa vaikka kaveri videossa nimenomaan sanoo ‘absolutely no cream’ ja on tietenkin oikeassa koska oikeaan carbonaraan ei kermaa laiteta.

      • Näin on. Siksi siinä onkin *-merkki. Pasta Carbonara on yksi niistä klassikkoresepteistä, joita tehdään ympäri maailmaa hiukan eri tavalla. Jos lähdettäisiin hakemaan ihan vain sitä aitoa ja alkuperäistä juttua, niin eihän me syötäisi täällä muuta kuin leiritulella paistettua lammasta ja hiivatonta leipää?

Kommentoi