Pasta alla puttanesca

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (48 arviota)
Loading...

Ilotytön pastalla iloa elämään. Hiilijalanjälki todella pieni tässä ruoassa – melkein kasvisruokaa. Pasta alla puttanesca kestää myös reippaampaa chiliä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 pieni purkki anjovisfileitä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1-2 kouraa kalamata-oliiveja
  • 1 dl oliiviöljyä (virgin)
  • 1 koura parmesaani juustoraastetta
  • 2 kouraa lehtipersiljaa
  • 1-4 chiliä
  • pippuri
  • 500g spagettia tai pennejä

Avaa anjovispurkki puolilleen ja kaada liemi pois. Lisää raikasta vettä niin että liika suola häviää anjoviksista.

Ota isoin pannu mitä kaapista löytyy. Kuori ja silppua sipulit. Ala kuullottamaan pannussa reippaassa oliiviöljyssä välillä sekoittaen.

Laita pastavesi kiehumaan. Reilu suola. Keitä pasta al dente, niin kuin Giuseppe sanoisi.

Raasta parmesaani valmiiksi. Halkaise oliivit (jos kivettömiä).

Kun sipulit alkavat ruskistua, kaada vedet pois ja anjovikset pannulle. Ne sulavat kastikkeeseen nätisti kun hämmennät. Tomaattimurska sen jälkeen kyytiin, keitä hieman kasaan. Mausta chilillä ja pippurilla (suolaa ei tarvita kun sitä tulee muista aineksista ihan tarpeeksi). Lopuksi oliivit ja kaprikset kastikkeeseen.

Siivilöi pasta, älä huuhtele. Yhdistä pasta pannulla kastikkeen kanssa ja jaa lautasille.

Koristele pasta alla puttanesca lehtipersiljalla ja parmesaani raasteella.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi