Pasta all’ arrabbiata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Pasta all’ arrabbiata eli vihainen pasta on tulistettu chilillä. Chilejä löytyy kaupassa jos jonkinlaista, joten mene oman maun mukaan.

Ainekset neljälle

  • 350g hyvälaatuista* pennepastaa
  • 2 rkl suolaa keitinveteen

Tomaattikastike

  • 1-2 chiliä, tuoreena tai kuivattuna maun mukaan
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • oliiviöljyä

Lisäksi

  • 100g parmesaania

*Mitä enemmän mattapintaisempi kuivapasta on, yleensä sitä laadukkaampaa. Se näkyy myös hinnassa, mutta tässä kohtaa ei kannata säästää yhtä euroa.

Laita pastavesi kiehumaan. Suolaa reilusti.

Aloita tomaattikastikkeen tekemisestä. Kuori ja silppua sipulit, myös valkosipuli isolle pannulle, oliiviöljyä reippaasti perään. Ala ottaa lämpöä. Kaada tomaattimurskat myös pannulle. Mausta lopuilla kastikeaineksilla. Keitä hissukseen pyöritellen kymmenisen minuuttia niin että vedet haihtuvat. Varo kuitenkin, tomaatti räiskyy helposti.

Raasta parmesaani valmiiksi.

Keitä pastat napakaksi, eli al dente. Kaada vedet pois. Sekoita tomaattikastikkeeseen puolet parmesaaniraasteesta, kaada kastike sen jälkeen pastakattilaan ja sekoita hyvin.

Kasaa pasta all’ arrabbiata lautasille ja viimeistele parmesaanilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi