Parsarisotto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arviota)
Loading...

Parsan herkkä aromi sopii risottoon erinomaisesti. Parsarisotto on maalainen mutta hienostunut kevään herkkuruoka, johon saa upean raikkaan säväyksen reippaalla sitruunalla.

Ainekset neljälle

  • 300g vihreää parsaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä (tai viinietikkaa+vettä 1/4)
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori raasteena
  • 1 koura timjamia
  • 3 dl arborioriisiä
  • 75 g parmesaania raasteena
  • suolat ja pippurit

Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Valmistele parsat, kanta pois ja pieneksi pätkäksi. Halkaise nuput.

Ota paksupohjainen kasari ja ala kuullottaa sipulia hellästi parissa ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Kun sipuli alkaa olla läpikuultavaa, kahauta riisit kyytiin ja pyöritä sekaisin.

Valkoviini kyytiin ja pyöritystä. Kun viini on melkein haihtunut loruta pari kuppia kuumaa vettä kasariin. Pyörittele ja hauduttele kannen alla. Kun vesi on melkein haihtunut, laita pari kuppia lisää. Jatka tätä niin kauan, että riisi on miltei kypsää.

Lisää vielä vettä hiukan ja tiputa parsat kyytiin. Raasta sitruunankuori sekaan ja purista mehut risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Juuri kun risotto näyttää olevan valmis, raasta sinne myös parmesaani ja loput oliviiöljyt, sekoita hyvin. Tarkista maku ja nauti parsarisotto italialaiseen tyyliin valuvana ja kuumana!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi