Parsapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Parsapiirakka saa hienostuneen sienen maun kantarellituorejuustosta. On suorastaan sääli, jos tämän piirakan kanssa ei tarjota lasillista hyvää Riesling-viiniä.

Ainekset neljälle

  • 5 vihreää parsaa
  • 150g kantarellituorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolainen piirakkapohja

Laita uuni lämpenemään täysille.

Sekoita tuorejuusto, kerma sekä suola ja pippuri. Paloittele mozzarella mukaan.

Kauli piirakkapohja laakeaan uunivuokaan. Lusikoi täyte pohjan päälle.

Kuori ohuelti parsan ulointa pintaa. Leikkaa parsoista kovin tyvi pois ja katkaise keskeltä.

Asettele mahdollisimman symmetrisesti piirakan täytteeseen. Painele parsat kevyesti täytteen sisään.

Lorauta kunnolla oliiviöljyä piirakan päälle, ripottele timjamia pintaan ja laita uuniin.

Muista tiputtaa uunin lämpö tässä vaiheessa 150C. Parsapiirakka on puolessa tunnissa kypsä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi