Parsaleipä on yksinkertaisuudestaan huolimatta todellista kevään juhlaruokaa. Savu-arominen Schwarzwaldin kinkku antaa upean kontrastin puhtaan vihreälle parsan maulle.
Ainekset neljälle
- 500g vihreää tankoparsaa
- 100g Schwarzwaldin kinkkua
- hollandaisekastiketta
- 4 reilua siivua rapeaa maalaisleipää
- 1 rkl oliiviöljyä
- persiljaa koristeeksi
Vinkki: Jos haluat Schwarzwaldin kinkkuun rapeutta, sen voi paahtaa pannulla.
Valmistele hollandaisekastike. Siivuta kinkku. Paahda leipäsiivut pintarapeiksi pannulla oliiviöljyssä.
Kuori parsat, katkaise tyvet ja kiehauta suolatussa vedessä pari minuuttia. Kuivaa minuutti talouspaperin päällä.
Kasaa leivän päälle parsat, lusikoi hollandaisekastiketta ja ripottele kinkkua. Koristele persiljasilpulla. Tarjoa parsaleivät heti.