Parsaa ja prosciutto-kinkkua

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arviota)
Loading...

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 8 vihreää parsaa
  • 4 siivua prosciutto- tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 sitruuna tai lime
  • 1 rkl majoneesia

Valmistele parsat; leikkaa puisevat alaosat ja kuorta ohuesti kuorimaveitsellä.
Kiehauta parsat suolatussa vedessä, 1-2 minuuttia. Parsat saavat jäädä napakaksi. Laita kylmään veteen likoamaan hetkeksi, jolloin parsat pitävät nätin vihreän värin.

Erottele kinkut ja leikkaa halki keskeltä. Rullaa jokaisen parsan ympärille kinkkusoiro.

Paina ja pyörittele sitruunaa pöytää vasten. Mehut irtoavat silloin paremmin. Laita pikku kuppiin majoneesi ja purista sitruunanmehua sekaan. Puolikas riittää sitruunasta, limen voi puristaa kokonaan.

Pannu kuumaksi ja paista parsat kinkun saumapuoli alaspäin, jolloin kinkku pysyy kiinni. Paista sen jälkeen myös toiselta puolelta pari minuuttia.

Dippaile vähän jäähtyneet parsat sitrusmajoneesissa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi